Just nu på Fredsborg

Här berättar vi om aktuella händelser som har betydelse för oss och våra elever just nu. Följ med till våra skolhus och på våra aktiviteter i skolan och på fritids genom sociala medier längst ner på sidan.

Byggstart!

Nu startar Fredsborgskolan bygget av en helt ny skola för årskurs F-6. Skolan kommer att ha plats för 550 elever och inkluderar en idrottshall. På samma fastighet uppförs också nya lokaler för Fredsborg förskola för 100 barn.

– Tillsammans med våra starka partners Unit Education och Turako samt goda förutsättningar från Österåker kommun bygger vi nu moderna, funktionella lokaler anpassade för framtidens omsorg och lärande med vår profil Hälsa & rörelse i fokus, säger skolans ägare och grundare Eva Palo och Jenny Arnström, Lära i Österåker AB.

Skolbyggnaden på 4500 kvm i två plan inrymmer både idrottshall, matsal och tillagningskök. Lokalerna är ljusa och moderna med ett bra utarbetat flöde för skofri inomhusmiljö. Här inryms förutom klassrum, grupprum och specialsalar även funktionella personalrum och ett modernt bibliotek med gemensamhetsyta för möten mellan vuxna och elever.

Förskolelokalerna är även dessa i två plan med totalt 6 hemvister. I husets hjärta ryms hall med avhängning för varje barn. Förskolan har egna hemvistkök och separat skapanderum samt mottagningskök. Med förskola och skola intill varandra möjliggörs en nära samverkan mellan omsorgsverksamhet och skolverksamhet.

Irene – vår nya rektor!

Irene Planefjord börjar uppdraget som rektor för Fredsborgskolan till hösten då Carolina Ankarcrona fått en ny tjänst som utvecklingschef inom organisationen. Irene Planefjord har lång erfarenhet inom skolans värld. Hon har arbetat som klasslärare, speciallärare, specialpedagog, förstelärare, enhetsansvarig och biträdande rektor i sammanlagt 18 år.

Alla våra 9:or godkända för gymnasiet!

Torsdagen den 14 juni var det skolavslutning på Fredsborg Högstadium. Glada 9:or tågade ut med flaggan i topp till samling på skolgården med musik av Lärarbandet och utdelning av diplom.  – Det är extra roligt att släppa iväg våra 9:or från Fredsborgskolan då de alla är godkända för gymnasiet, säger rektor Carolina Ankarcrona.

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Click here to Troubleshoot.

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Click here to Troubleshoot.