Just nu på Fredsborg

Här berättar vi om aktuella händelser som har betydelse för oss och våra elever just nu. Följ med till våra skolhus och på våra aktiviteter i skolan och på fritids genom sociala medier längst ner på sidan.


Byggstart!

Nu startar Fredsborgskolan bygget av en helt ny skola för årskurs F-6. Skolan kommer att ha plats för 550 elever och inkluderar en idrottshall. På samma fastighet uppförs också nya lokaler för Fredsborg förskola för 100 barn.

– Tillsammans med våra starka partners Unit Education och Turako samt goda förutsättningar från Österåker kommun bygger vi nu moderna, funktionella lokaler anpassade för framtidens omsorg och lärande med vår profil Hälsa & rörelse i fokus, säger skolans ägare och grundare Eva Palo och Jenny Arnström, Lära i Österåker AB.

Skolbyggnaden på 4500 kvm i två plan inrymmer både idrottshall, matsal och tillagningskök. Lokalerna är ljusa och moderna med ett bra utarbetat flöde för skofri inomhusmiljö. Här inryms förutom klassrum, grupprum och specialsalar även funktionella personalrum och ett modernt bibliotek med gemensamhetsyta för möten mellan vuxna och elever.

Förskolelokalerna är även dessa i två plan med totalt 6 hemvister. I husets hjärta ryms hall med avhängning för varje barn. Förskolan har egna hemvistkök och separat skapanderum samt mottagningskök. Med förskola och skola intill varandra möjliggörs en nära samverkan mellan omsorgsverksamhet och skolverksamhet.

Irene – vår nya rektor!

Irene Planefjord börjar uppdraget som rektor för Fredsborgskolan till hösten då Carolina Ankarcrona fått en ny tjänst som utvecklingschef inom organisationen. Irene Planefjord har lång erfarenhet inom skolans värld. Hon har arbetat som klasslärare, speciallärare, specialpedagog, förstelärare, enhetsansvarig och biträdande rektor i sammanlagt 18 år.

Fredsborg rockar fett!

Vi kan med stor glädje berätta att Fredsborgskolan återigen, har fått högsta betyg! Under höstterminen har vi haft besök av Skolinspektionen som har genomfört en tematisk kvalitetsgranskning i musik och fått högsta betyg. Fredsborgskolan deltog som en av 30, slumpmässigt utvalda skolor i hela Sverige, både kommunala och fristående. Syftet var att granska kvaliteten i grundskolans musikundervisning. Den bedöms utifrån om undervisningen utgår från och innehåller ämnets hela kursplan och ger eleverna möjlighet till eget skapande som främjar deras utveckling av kreativitet. Vid granskningen genomförde Skolinspektionen lektionsbesök, intervjuer med elever, lärare och rektor samt tog del av dokumentation.

Beslutet finns att läsa i sin helhet på Skolinspektionens hemsida. Resultaten från alla skolor kommer även att redovisas i en övergripande kvalitetsgranskningsrapport.

Vänliga hälsningar, Irene Planefjord, Rektor

Morgonpulsen fortsätter på Fredsborgskolan tillsammans med Generation Pep #uppochhoppa2019 #pepedemi ... See MoreSee Less

Ytterväggar till skolbyggnaden blir färdigmonterade under veckan. ... See MoreSee Less

2 weeks ago

Fredsborgskolan F-5

Upp & Hoppa i 10 minusgrader. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Hurra va bra. 👍👍👍

Generation Pep #uppochhoppa2019 #pepedemi

Vad grymma ni är 👍

2 weeks ago

Fredsborgskolan F-5

Peppande rörelsestund för elever och pedagoger, därefter promenad till Fredsborgskolans nya skollokaler där det byggs för fullt. ... See MoreSee Less

3 weeks ago

Fredsborgskolan F-5

I nya Fredsborgskolan är idrottshallen placerad centralt i skolbyggnaden. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Vilken storlek kommer hallen att ha, typ full handbollsplan eller mindre?

3 weeks ago

Fredsborgskolan F-5

Det går undan att montera väggmodulerna på Fredsborgskolan. ... See MoreSee Less

3 weeks ago

Fredsborgskolan F-5

Fredsborgskolan tillsammans med Generation PEP!

Den 31 januari anordnar Fredsborgskolan Upp & Hoppa-dagen tillsammans med Generation PEP. Detta är en stor manifestation över hela landet för att gemensamt uppmärksamma barn och ungas hälsa och inspirera till mer rörelse i vardagen.

Startskottet går kl. 12.50 då alla skolans elever och pedagoger samlas för en peppande rörelsestund tillsammans med Funtasifabriken. Sedan tågar vi gemensamt mot vår nya skolbyggnad med flaggan i topp!
Vi fortsätter Upp & Hoppa-kampanjen fram till den 14 februari med
att tre dagar i veckan starta skoldagen med gemensam morgonpuls på skolgården!
... See MoreSee Less

4 weeks ago

Fredsborgskolan F-5

TAK ÖVER HUVUDET!
Taket till skolbyggnaden är färdigmonterat. Väggpanelerna börjar monteras under kommande vecka.
... See MoreSee Less

2 months ago

Fredsborgskolan F-5

Våra elever i åk 1 med en klok film om näringskedjan i naturen. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Duktiga elever

3 months ago

Fredsborgskolan F-5

Skolbyggnaden breder ut sig. I öppningen där kranbilen nu står kommer den framtida idrottshallen placeras. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

När planerar man att bygga den idrottshallen. Kommer det ske parallellt med att skolan byggs färdig eller kommer den påbörjas när skolan i övrigt är färdigbyggd?

3 months ago

Fredsborgskolan F-5

Idag är ledningen på konferens i utbildningsrätt vid Uppsala universitet! ... See MoreSee Less

Idag är ledningen på konferens i utbildningsrätt vid Uppsala universitet!

3 months ago

Fredsborgskolan F-5

Skolbyggnadens stomme växer stadigt vidare. Storleken på byggnaden framträder tydligare. Ytterligare ett våningsplan tillkommer med tiden. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

stackars dom på björkängsvägen......utsikten. helt förstörd.....

3 months ago

Fredsborgskolan F-5

Resning av stålbalkar till skolbyggnaden fortsätter enligt plan. Inom kort kommer omfattningen av byggnaden framträda allt tydligare. ... See MoreSee Less

3 months ago

Fredsborgskolan F-5

Stålbalkarna till skolbyggnaden lyfts på plats. Resning av stålstommen sker under kommande vecka och då kommer byggnadens yttre kontur framträda. ... See MoreSee Less

3 months ago

Fredsborgskolan F-5

Plattan till skolbyggnaden gjöts färdigt under dagen. ... See MoreSee Less

4 months ago

Fredsborgskolan F-5

Gjutdags!
Arbetet med att gjuta skolbyggnadens bottenplatta påbörjades under veckan. I förskolebyggnaden reglas det för fullt.
... See MoreSee Less

4 months ago

Fredsborgskolan F-5

Mattan av armering växer stadigt på skolbyggnadens grundplatta. På området närmast korsningen Järnvägsbacken/Björkängsvägen fylls de sista ytorna med stenmassor. Förskolebyggnaden i bakgrunden inväntar kommande takläggning. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Det blir såååå bra👏🏼👏🏼👏🏼

Åkte förbi idag ....,,! Vilket bygge, stor aktivitet av jobbare. Ska bli spännande att se när det är klart. 👍💞

Så himla spännande.

4 months ago

Fredsborgskolan F-5

Arbetet med skolbyggnadens grund tuggar på enligt lager-på-lager-metoden. Mängder med armeringsnät står redo att gjutas in. Förskolebyggnaden skjuter i höjden. Färgprover för fasaderna tas fram. ... See MoreSee Less

5 months ago

Fredsborgskolan F-5

Stålmännen ger järnet!
Tempot ökar med bygget av förskolebyggnaden. Stålbalkarna lyfts säkert på plats. Första planet på byggnaden kan urskiljas.
... See MoreSee Less

5 months ago

Fredsborgskolan F-5

Stålmännen är här!
Lossning av stålbalkar till förskolebyggnaden. Stommen uppförs under veckan. Arbetet med skolbyggnadens grund pågår i bakgrunden.
... See MoreSee Less

Load more

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Click here to Troubleshoot.