Om företaget

Fredsborgskolan är en fristående skola i Österåkers kommun som funnits i snart 10 år. Här går cirka 600 elever fördelade på två skolhus och i verksamheten arbetar drygt 70 personer. Skolans grundare är Jenny Arnström och Eva Palo som i företaget Lära i Österåker AB sedan starten 2008 drivit skolverksamheten.


Lära i Österåker AB startades 2007 av Jenny Arnström och Eva Palo. Med helt olika kompetenser och erfarenheter inom såväl skola som företagande drevs de av möjligheten att skapa bästa skolan för  barn och föräldrar i och omkring Fredsborgsområdet i Österåker kommun. Fredsborgskolan öppnade sina portar i augusti 2008. Företaget har sedan växt från 40 elever till närmare 600 och från 4 till drygt 70 anställda på tio år. 2017 fick vi DI Gasell-utmärkelsen för femte året i rad och utsedda av Veckans Affärer till Årets Superföretag för andra året i rad. I maj 2018 blev vi utnämnda av Företagarna i Österåker till Årets Företagare i Österåker 2018.

Läs mer om kriterierna för DI Gasell-utmärkelsen och Veckans Affärers Superföretag:


Sedan 2016 ägs Lära i Österåker AB av Arpa Holding AB som även är ägare till Kunskap i Österåker AB (förskoleverksamhet) och Lära i Norrort AB (skolverksamhet). Arpa Holding AB ägs av Jenny Arnström och Eva Palo som med utökade bolagsbildningar inom koncernen även driver två förskolor samt startar en skolverksamhet i Täby kommun hösten 2018.
Läs mer om våra andra verksamheter:


Långsiktigt ägande
”Vi brinner för att barn och ungdomar ska få en trygg uppväxt med förskola och skola nära hemmet. Vi sätter kunskap i fokus och håller hög kvalitet på skolundervisningen. Vår förhoppning är att kunna ge boende i nyetablerade bostadsområden bästa förutsättningar för livet på hemmaplan.”

Jenny Arnström och Eva Palo ägare och grundare, Fredsborgskolan