Fredsborg Högstadium 7-9

Ansök till Fredsborg Högstadium

Här ställer du ditt barn i kö för en plats på Fredsborg Högstadium.

Varför välja Fredsborgs högstadium

Med 3 minuters promenad från Roslagsbanan och busshållsplatsen vid Åkers runö station ligger högstadieskolan. Undervisningen sker av ämneslärare som är specialiserade inom sitt utbildningsområde. Profilen Matematik & Svenska ger värdefulla meritpoäng vid intag till gymnasieskolan och banar väg för vidare utbildning på universitet och högskola.

Högstadiet har ljusa, fräscha lokaler med fina lärosalar; labbsalar för NO-undervisning, trä- och metallslöjdssal, hemkunskapskök med mera. Här finns även ett café och uppehållsytor för kompishäng. Högstadieeleverna har eget skåp för förvaring av kläder och utrustning.

Följ oss på sociala medier

Facebook

Fredsborgskolan

Instagram

@fredsborghog

Profil Matematik och Svenska

" barnen uppmuntras att delta i det sociala samspelet i olika lekar och aktiviteter."

Kommunikation på modersmålet är en av EUs nyckelkompetenser för ett livslångt lärande. Profilen matematik och svenska förstärker kärnämnena, vilket främjar fortsatta studier. I matematik erbjuder vi en fördjupningsgrupp för elever med ett större intresse för matematik. Vi har dessutom en gruppindelning som gör att vi kan möta varje elev utifrån deras förutsättningar. Stort fokus ligger på muntlig framställning, argumentationsteknik och retorik. Här sker ett målinriktat arbete för att utveckla goda kommunikativa färdigheter. I profilen arbetar vi med svenska som utgångspunkt. Vi har även en egen debatt-tävling i åk 8: ”Ordfajten”! Den är just nu, Sveriges enda debatt-tävling i grundskolan och vårt mål är att framöver kunna utmana fler skolor att delta.

Nu har du möjlighet att själv kunna gå runt i våra fina lokaler och se vår skolgård digitalt!

Här finns vi

Fredsborgskolan Högstadium 7-9

Fredsborgskolan Högstadium 7-9 är belägen på Näsvägen 17 i Åkers Runö. Skolan har nyrenoverade lokaler med träslöjdssal, NO-labbsalar och eget café.
Här finns en skolgård med basketplan och utrymme för rörelseaktiviteter samt sittytor för kompishäng. 

Kommunikationer
Roslagsbanans station Åkers Runö ligger 3 minuters promenad och buss 683 stannar cirka 100 meter från från Fredsborgskolans högstadium på Näsvägen 17.