Hälsa & Rörelse

Genom vår profil Hälsa & Rörelse arbetar vi kontinuerligt med fysisk aktivitet och rörelse i olika former samt genom vår värdegrund för att bibehålla den goda kulturen på skolan.

Hälsa & Rörelse F-6

Följ oss på sociala medier

 Att introduceras för varierade utomhusaktiviteter och få prova på olika idrotter ger eleverna goda vanor och viktiga erfarenheter för resten av livet. Det handlar om aktiv rastlek, rörelseaktiviteter under skoldagen och i fritidsverksamheten, mer idrott och friluftsliv på schemat. Att hitta glädjen i att röra sig helt enkelt! Samarbete med lokala idrottsföreningar ger eleverna möjlighet att prova på många olika aktiviteter tillsammans med duktiga inspiratörer och specialister inom föreningslivet.

Ett sunt förhållningssätt till kost och kunskap om vad kroppen behöver för att må bra både fysiskt och psykiskt är viktigt. God, smakrik, näringsriktig mat lagad från grunden serveras i matsalen varje dag. Måltidsstunden ska vara en lugn och trevlig samvaro där elever och lärare samlas för reflektion och samtal. Frukost och mellanmål består av bra råvaror utan onödigt socker.

Besök vår skolmatsleverantör – Stor & Liten Catering

Facebook

Fredsborg

Instagram

@fredsborgskolan.f6

FOKUS PÅ HÄLSA & RÖRELSE

" Vi hittar glädjen i att röra sig "

Genom vår profil Hälsa & Rörelse arbetar vi kontinuerligt med fysisk aktivitet och rörelse i olika former samt genom vår värdegrund för att bibehålla den goda kulturen på skolan.
Vi vill bl.a. genom äventyrs- och utomhuspedagogik erbjuda spännande, inspirerande och utvecklande lektioner där eleverna får testa och utmana sig själva för att utvecklas och lära sig.

Skolans arbetet med Hälsa och Rörelse i fokus uppmärksammades i år och har lett till att skolan är en av sex skolor i Sverige som 2021 fick en Generation PEP certifiering.